Archívum - HÍREK 2008

2008. december 18-án a szépkorúakat köszöntötték Korláton Képek a rendezvényről»
2008. december 28.

A rendezvényre érkezett vendégeket Takács Péter polgármester köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott Dr. Ódor Ferenc, Abaúj országgyűlési képviselője, a BAZ Megyei Önkormányzat elnöke. Jelenlétével megtisztelt a korláti időseket Papp Adriána, a Felvidéki Debrőd község polgármester asszonya, aki a 2009 évi László Napi Búcsúra meghívta a korláti embereket. A vendégek között volt még Rohály Géza, a szomszédos Hejce község polgármestere is.

A kellemes, hangulatos ünnepi műsort a település iskolás korú gyermekei biztosították. Karanyicz Enikő 8. osztályos tanuló által előadott népdalok, megható szép karácsonyi énekek könnyet csaltak a szépkorúak szemébe. A nótás kedvű közönség rendelkezésére állt, Ringer István tárogató előadóművész Szerencsről. Az önkormányzat szerény vacsorával látta vendégül az időseket, és jelképes ajándékkal kedveskedtek.

Köszönet a felkészítő tanároknak a jó hangulatú műsorért:
Tőzsérné Márton Ida
(Fonyi Általános Iskola vezetője)
Tóth Éva ( Vizsolyi Általános Iskola tanára)
Encsi Petőfi Sándor Művészeti Általános Iskola Tanárai

Köszönet a rendezvény támogatóinak:
Dr. Ódor Ferenc Abaúj országgyűlési képviselője
Írisz Gyógyszertár, Abaújszántó
Zsarnóczki János ácsmester, Korlát díszpolgára
Képek a Rendezvényről

Takács Péter
polgármester


Mikulás
2008. december 10..

Képek


Szépkorúak Ünneplése
2008. december 9.

Az Önkormányzat 2008. december 18-án a Szépkorúak részére boros-tea délutánt szervez. A szórakoztató programot a falubeli gyerekek biztosítják.


Szabadidőpark és Szabadtéri Színpad

Az Önkormányzat a Községháza mögötti területen egy Szabadidőpark és Szabadtéri Színpad kialakítását tervezi az Abaúj-Abaújban Partnerség keretén belül. A beruházás befejezésének tervezett időpontja: 2010
Látványtervek
Szeptemberi hírek
2008. szeptember 9.

A közcélú foglalkoztatási kerethez 630 000.-Ft többlet támogatást nyert Korlát, mely lehetőséget biztosít további 3 fő közcélú munkás alkalmazására.

Iskoláztatási hírek

Az Általános Iskolások teljes tankönyvköltségét, valamint a teljes iskolai étkeztetési hozzájárulást az önkormányzat átvállalta a teljes tanévre.

Az önkormányzat minden középiskolában továbbtanuló diáknak egyszeri 10 000.-Ft összegű beiskolázási támogatást nyújtott.

Továbbra is él az "Arany János" és a Bursa ösztöndíj, melyet havonta kapnak a közép-és főiskolás diákok.


Abaúj-Abaújban Fesztivál - 2008. augusztus 22-24.
2008. augusztus 28.

2008.augusztus 22-24 között, első alkalommal került megrendezésre az Abaúj - Abaújban Fesztivál "Hagyományőrző szlovák - magyar testvér-települési találkozó" a Fejlesztési Partnerség közreműködésével.
Hazánk - nyolc másik uniós tagországgal egyetemben - tavaly december 21-én lett a schengeni övezet teljes jogú tagja. Az ebben rejlő lehetőségeket ismerték fel az egykori Abaúj vármegye Magyarországon maradt, illetve Szlovákiába került, határmenti önkormányzatai azzal, hogy partnerségi megállapodást kötöttek egymással, mégpedig a Schengeni Egyezmény életbe lépésének előestéjén.
Tavaly, a schengeni határnyitás alkalmával az abaúji polgárok előtt, aláírásra került 18 magyar és szlovákiai magyar település, valamint a magyar VITEA Közhasznú Alapítvány, a Partnerség munkaszervezete által megalakított, Nemzetközi Partnerség Együttműködési Megállapodás, a határon átnyúló együttműködések erősítésére, kiteljesedésére.
Az ez évi rendezvény célja: erősíteni a partneri kapcsolatokat és jövőbe mutató úttal, az EGTC megalakításával még erőteljesebbé tenni. Az egykori Abaúj vármegye tizenhat olyan települése, amely a magyar-szlovák határ két oldalán található, testvértelepülési megállapodást kötött egymással Boldogkőváralján, a fesztivál napján.A partnerségi program most tovább bővült azzal, hogy a tizenhat település augusztus 22. és 24. között hagyományteremtő céllal közös kulturális fesztivált rendezett, amelynek során az érintett települések polgármesterei az ősi boldogkői vár lovagtermében testvérvárosi megállapodást írtak alá. Az első nap végén a Mandala Dalszínház bemutatta az István a király című rockoperát. A második nap a hagyományőrzés jegyében telt, a testvértelepülési megállapodást aláíró valamennyi település bemutatta a saját kulturális örökségét. A zenéről a felvidéki Nagyidáról érkező Hagyományőrző Együttes, valamint a magyarországi Hegyaljai Lakodalmas és a Bodrog Néptánc együttes gondoskodott. A harmadik nap (vasárnap), a rendezvény ünnepélyes istentiszteletet követően díszebéddel zárult.
KÉPGALÉRIA


HÍREK
2008. augusztus 18.

2008. augusztus 21-én a rászorulók részére élelmiszer csomagosztás lesz.

2008. augusztus 23-án Fonyból indul és Korláton át Boldogkőváraljára érkezik az Abaúji Regionális Természetvédelmi Egyesület által rendezett II. Abaúj-Hegyközi teljesítménytúra.

Jól halad a községi bolt építése.

Nyert a pályázatunk így a településünk megkapja a betonelem gyártó gépet, melyet 3 közhasznú munkás fog működtetni.

Reményeink szerint ezzel rendbe lehet lesz hozni a vízelvezető árkokat.


Magyar Hősök Napja
2008. május 26.

Képes beszámoló a rendezvényről.
Tovább

 


Megalakult a Korlát Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány
2008. május 26.

Az alapítvány közhasznú és egyéb cél szerinti céljai mellett kiemelten foglalkozni akar a község és környékének a történelem során előkerült emlékeinek hagyomány megőrzésével, ápolásával.
Tevékenységünk, főbb célja, hogy a különböző korokból megmentett emlékeket bemutathassuk, annak érdekében, hogy az, alkalmas legyen a települések közötti kapcsolatok ápolására és nem utolsó sorban a turisztikához kapcsolható attrakciók bemutatására.
Az Alapítványról, Képek az alakuló ülésről


Épül az új bolt.
2008. május 26.

A TERBAU 2005 Kft megkezdte az új bolt építését, melynek átadása nyáron várható.


Magyar Hősök Napja
2008. május 20.

Tisztelettel meghívjuk a MAGYAR HŐSÖK NAPJA alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésre
Helye: Római Katolikus Templom
Ideje: 2008. május 25. 15.00 óra

Római Katolikus Egyházközség
Görög Katolikus Egyházközség
Református Egyházközség
Korlát Község Önkormányzata

Program
15.00 órakor ÚRNAPI SZENTMISE ÉS KÖRMENET
A templomi szertartást követően a háborús emlékmű megkoszorúzása.
Közreműködnek: a korláti iskolások.

"Magyar! Te most árva, elhagyott,
veszendő,
Minden nemzetek közt lenn a földön
fekvő,
Magyar, legyen hited s tied a
jövendő.
Magyar, legyen hited, és lészen
országod,
Minden nemzetek közt az első, az
áldott,
Isten amit néked címeredbe vágott."

/Papp-Váry Elemérné: Hitvallás/


Önkormányzati Hírek
2008. május 20.

A település teljes területén a vízelvezető árkok kitakarításra kerültek. Felkészülve a rendkívüli időjárások, nagy esőzések, felhőszakadások nagy mennyiségű vizének zökkenőmentes elvezetésére, megakadályozva ezzel, hogy a lakosságot nagyobb károk érjék,


A temető és teljes környéke kitakarításra került, a bozótok kivágásra kerültek. Megkezdődött a zsidó temető rendbetétele, a bozótok kivágásra kerültek.

Pályázat került beadásra egy betonelem gyártó gép beszerzésére. Amennyiben sikerül a pályázaton nyerni, akkor ezzel a géppel gyártott beton elemmel tervezzük kiburkolni a vízelvezető árkokat, biztosítva ezzel annak rendben tartását.
Megtörtént a Béke út és környékén az út szélesítése, parkosítása

Budapesti kirándulás
2008. április 14.

2008. április 7-én Dr. Ódor Ferenc országgyűlési képviselő támogatásával külön busszal Budapestre kirándult Korlát 40 lakója. A kirándulók megnézték a parlamentet, ahol a képviselő úr fogadta a vendégeket és végig kalauzolta a csoportot. A kirándulók megnézték a koronát, ellátogattak a Budai várba és megcsodálták a halászbástyát is. A több mint negyven fős csapatnak maradandó élményt jelentet a kirándulás, hiszen sokuk annak ellenére, hogy "már megették kenyerük javát" még Budapesten sem jártak.

Köszönet Dr. Ódor Ferenc képviselő úrnak.
Képek a kirándulásról


 

© 2005-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges. IMPRESSZUM